Grahamstekakor blev det för jag fick för mej att göra dem lite nyttigare än vanligt ;-)
Originalreceptet
1 liter ljummet vatten
100 gram jäst för sötad degar
1 dl olja (eller smält smör)
2 dl socker
1 tsk salt
2,8 liter vetemjöl
Smula jästen, blanda med vatten och olja.
Blanda i de andra ingredienserna, spar lite mjöl till utbaket.
Baka ut direkt.
Jag vill ha stora tekakor så jag gör dem 10x15cm ungefär (minst). Då får man ut ungefär 35 stycken.
Låt tekakorna jäsa i 30-40 minuter.
Grädda i 250 grader i 5-8 minuter.
Idag valde jag att byta ut 1/3 av mjölet mot grahamsmjöl och man kan ta bort hälften av sockret. (Tar man bort mer socker måste man byta ut jästen mot vanlig)
Bon appetit :-)
onsdag 10 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar