Sitter här i mitt stökiga kök och funderar över tillvaron.
Jag har haft hela min familj här idag: mormor och morfar, mamma och pappa, bror med fru och dotter, syster med 3-månadersson, sladdsyster med pojkvän, och en moster på långväga besök.
Allt som allt har vi varit 12 vuxna och 4 barn i huset och det blir trångt!
Vi åt marinerad kotlettrad och rostade rotfrukter (recept nedan) till lunch, och sen bjöd morföräldrarna på Kinamat på kvällen.
Har precis suttit och fyllt i dagens ätande på viktklubb.se och helt överraskande så ligger jag riktigt bra till.
Men det stör mej att mormor ska försöka tjata i mej kakor och tårta.
Jag tog en liten bit, varför räcker inte det?
Varför MÅSTE jag ta en av varje sort och flera tårtbitar?
*suck*
Jaja... nog om det...
Dagens recept:
Skär upp kotlettraden i cmtjocka skivor, skär bort allt fett.
Marinera i 1 timme i Santa Marias Pineapple Glaze.
Stek i panna eller i ugnen tills den är genomstekt och har fått lite färg. (pga sockret i glazen kan det bränna fast så vänd ofta)
Ugnsrostade rotfrukter:
Skala potatis, morot och palsternacka. Skär potatisen i klyftor och moroten och palsternackan i bitar.
Lägg i en långpanna (smord eller med bakplåtspapper), spreja med olja och strö över flingsalt och rosmarin eller timjan.
Sätt in i 225 grader, rosta i 45-60 minuter, vänd runt på rotfrukterna 3-4 gånger under tiden.
Creme fraiche-sås:
blanda 1 påse Grekisk salladsdressing (grön från Knorr) med 2 dl creme fraiche.
Smaklig måltid :-)
söndag 15 november 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag har precis ätit men... *hungrig!!!* Lät jättegott! :)
SvaraRadera